2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı yaz okulu kayıtları 04 - 07.07.2023 tarihlerinde yapılacaktır. Yaz okulu 10 Temmuz tarihinde başlayarak 5 hafta sürecek olup, dersler yüz yüze yöntemle yürütülecektir.
i) Bölümümüzde açılacak dersler ile başka bölümlerde açılacak derslerden hangilerinin alınabileceğini gösteren doküman için tıklayınız.
ii) Bölümümüz haftalık ders programı için tıklayınız.
Bazı önemli bilgiler:
1-Yaz okulu uygulama esasları için tıklayınız.
2-Yaz okulu yönergesi için tıklayınız.
3-Düzce Üniversitesi öğrencileri OBS kullanıcı adı ve şifreleri ile ders seçme ekranından giriş yaparak ders seçimlerini yapacaklardır.
4-Düzce Üniversitesi öğrencisi olup farklı bölümlerden ders seçen öğrencilerin dersleri, öğrenci işleri ya da bölüm başkanlığınca onaylanacaktır. Farklı bölümden ders seçiminin nasıl yapılacağına dair doküman için tıklayınız. (Sizinle paylaşılan listedeki bölüm dışı dersler haricinde başka ders seçmeyiniz).
5-Ders seçimini yapan öğrenci, ders seçimine göre hesaplanan yaz okulu ücretini öğrenci numarası (diğer üniversitelerden başvuran öğrenciler için T.C. kimlik numarası) ile Halkbank Şubelerinden veya bankamatiklerinden (ATM) ödeyebilecektir. Kesinlikle herhangi bir hesaba EFT ya da havale yapılmayacaktır. Harç ücreti öder gibi ödeme yapılacaktır. Yaz okulu ders ücret tablosu için tıklayınız, ayrıca örnek ders ücret hesaplamalarının bulunduğu doküman için tıklayınız. (Yaz okulu ders ücretinde değişiklik yapılmıştır, ücret hesaplama örnekleri yeni birim ücretin güncel değerini göstermeyebilir, dosyadaki yöntemden faydalanarak kendinizin hesaplama yapmasında fayda vardır)
6-Öğrenciler en çok 24 AKTS değerinde ders seçebileceklerdir. Öğrenci sayısı 15’in altında kalan dersler açılmayacaktır (Diğer bölümlerden ikinci öğretim programı olanlar için bu sayı 20’dir). Seçilen bir dersin açılmaması halinde öğrenciler tercihlerine göre isterse açılan farklı bir dersi seçebilir ya da ücret iadesi talebinde bulunabilir.
7-Ders seçimlerinde öğrencilerin derslere % 70 devam koşulunu sağlayabilecek şekilde (uygulamalı dersler için % 80) derslerin çakışma duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.
8- Yaz Okulu takvimi süresince öğrenciler aynı tarihlerde staj yapamaz.
9-Diğer Üniversite öğrencileri öncelikle ön kayıt ekranından giriş yaparak gerekli bilgileri doldurduktan sonra diğer üniversitelerden Başka Bir Üniversiteden Yaz Okuluna Gelen (Misafir Öğrenci) olarak kayıt edilecektir. Bu aşamadan sonra ders seçimi yapabileceklerdir. Kayıt ekranına ulaşmak için tıklayınız.
NOT:
Üniversitemiz Yaz Okulu Yönergesi 9/4 maddesinde ''Yaz okuluna kayıtlı öğrenciler, Yaz okulu süresi içerisinde tek/çift ders sınav hakkını kullanamazlar. Tek/çift ders sınav hakkı ya da yaz okulu uygulamalarından birini tercih etmek durumundadır. Son dönemde başarısız ön lisans ve lisans öğrencileri, bu statüleri nedeniyle elde ettikleri sınav haklarını (tek/çift ders) kullanmayarak yaz okuluna katılabilirler. Bu öğrenciler, mezuniyet için gerekli koşulları sağlamaları durumunda, yaz okulu sonunda mezun olabilirler. Başarısız olmaları durumunda Yaz Okulu sonunda yapılacak tek/çift sınavlarına katılabilirler.'' ifadesi bulunmaktadır.
Bu bağlamda 2022-2023 Bahar Dönemi Sonu tek-çift sınavlarına başvuru yapan öğrencilerin başvuruları, yaz okuluna kayıt yaptırmaları durumunda kabul edilmeyecektir.
İlan tarihi: 03.07.2023
Güncelleme tarihi: 13.07.2023